Gezonde Kwarktaart
Gezonde kwarktaart
Graag deel ik met jullie een recept voor kwarktaart die gezond is, heerlijk smaakt en simpel te bereiden. Taart eten zonder schuldgevoel!
Ingrediënten
Voor de bodem:
- 100 gram meel (bijv. amandelmeel)
- 1,5 eetlepel honing of agavesiroop
- 2 grote eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- Snufje zout
Voor de kwark:
- 500 gram magere kwark
- 100 ml magere yoghurt
- 200 gram fruit (diepvries)
- 7 blaadjes gelatine
Benodigdheden
- Springvorm van 26 cm (kleiner kan ook)
- Bakpapier
- Mes
- Blender of staafmixer
- Steelpan + gasfornuis
- Beslagkom
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de ingrediënten voor de bodem door elkaar.
- Leg een vel bakpapier in de springvorm en strijk het beslag hierop uit. Bak de bodem in ongeveer 8 tot minuten gaar in de oven.
- Doe ondertussen de 7 blaadjes gelatine in een bakje met koud water om voor te weken.
- Meng de kwark en de yoghurt in een beslagkom.
- Doe het fruit met wat water in de blender of maal het fijn met een staafmixer.
- Doe de helft van het fruit in de steelpan en verwarm dit. Knijp de gelatine uit en voeg dit hieraan toe. Zorg dat de gelatine zich helemaal oplost.
- Voeg het andere gedeelte van het vocht langzaam toe aan het warme vocht en giet het langzaam toe aan het kwarkmengsel.
- Roer het geheel door en giet het in de springvorm. Zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.
Over de auteur
Gym Xtra Fit