Koolhydraatarme Paasstol recept
Koolhydraatarme paasstol recept
Deze verrukkelijke paasstol ga je na vandaag elk jaar met de Pasen maken. En misschien vind je de stol zelfs wel zo lekker dat je hem ook maakt als oud en nieuw-stol, verjaardags-stol, omdat ik het verdiend heb-stol of omdat je gewoon zin had om iets lekker te bakken-stol.
Zelf vinden wij de stol uit de supermarkt altijd veel te zoet en droog smaken. Dit recept is zo lekker dat je nooit meer anders wilt. Veel bakplezier!
Recept paasstol
Wat heb je nodig:
250 g amandelmeel
20 g lijnzaad
2 eetlepels Griekse yoghurt
4 eieren
50 g roomboter, gesmolten
3 eetlepels honing
40 g rozijnen
30 g walnoten, gehakt
30 g hazelnoten, gehakt
2 eetlepels koek- en speculaaskruiden
2 theelepels bakpoeder
1 mespunt zout
Spijs
150 g amandelmeel
2 ei eiwit
1 eetlepel honing
2 eetlepels amandelschaafsel, om te garneren
2 eetlepels kokosraps, om te garneren
Cakeblik
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en laat de rozijnen wellen in warm water.
2. Maak eerst de spijs door de amandelmeel, ei-eiwit en honing goed met elkaar te mengen. Doe de spijs in een afgedekte kom en zet in de koelkast.
3. Dep de rozijnen goed droog. Voeg de amandelmeel, lijnzaad, roomboter, eieren, Griekse yoghurt, honing, rozijnen, noten, bakpoeder en de speculaaskruiden bij elkaar in een kom en roer goed door elkaar.
4.Vet een cakeblik goed in of leg er bakpapier in. Giet de helft van het mengsel in de cakeblik. Maak van de amandelspijs een ronde rol en leg deze op de helft van het mengsel. Giet vervolgens de rest van het mengsel eroverheen en garneer boven op met de amandelschaafsel en kokosrasp.
5. Bak de stol voor 40 minuten af in de oven.
Voedingswaarde 1/12 plak
Kcal: 330
Koolhydraten: 9,4 gram
Eiwitten: 10,4 gram
Vet: 27,6 gram
Verzadigd vet: 4,6 gram
Vezels: 3,6 gram
Fijne Pasen!
Over de auteur
Gym Xtra Fit